7. november

IMG_1551

Dagen i går, 7.november, er en merkedag for meg som gestaltterapeut. Denne datoen i 2013 tok jeg i mot min første klient (som vi gestaltterapeuter kaller de som kommer til oss i terapi). Det var veldig stort. Jeg hadde forberedt meg til dette lenge, jeg hadde studert gestaltterapi i over 2 år, jeg hadde mange timer egenterapi hos en gestaltterapeut, jeg hadde opprettet et enkeltpersonforetak, jeg hadde leid et kontor, jeg hadde laget en nettside, jeg hadde visittkort, jeg hadde kjøpt inn kopper og vannglass, Kleenex hadde jeg klart, stolene var plassert i passe avstand til hverandre, jeg hadde kokt tevann og tent stearinlyset – jeg var klar. Og jeg var så nervøs. Jeg vandret rundt i rommet, kjente at jeg var varm, hadde høy puls, var litt kvalm, gledet meg og gruet meg og tusen tanker raste gjennom hodet. Hvem er hun som kommer til meg? Hva strever hun med? Tenk om jeg ikke kan hjelpe henne? Tenk om hun ikke liker meg? Tenk om jeg ikke får det til? Tenk om hun synes jeg er en dårlig terapeut? Tenk om…

Før jeg ble gestaltterapeut har jeg opplevd flere ganger å stå fast og ikke vite hva jeg skal gjøre videre, hva jeg egentlig vil drive med. Jeg har i de periodene vært på leting etter hva som gir meg mening, hva jeg liker å gjøre og hva som er min «passion». Jeg leste en gang at en måte å finne ut det på er å se tilbake på livet sitt og gjerne helt tilbake til da man var barn og huske hva det var man likte å gjøre, hva som var gøy og hva man holdt på med de gangene man glemte tid og sted. Når jeg tenker tilbake kan jeg huske at jeg allerede fra slutten av barneskoletiden fikk besøk av venner som trengte å prate om noe de strevet med. Jeg husker mange samtaler på steintrappa utenfor der jeg bodde med kompiser som var forelsket i en venninne som ønsket råd og venninner som pratet om teite foreldre. Dagboken min fra den tiden er full av tanker og refleksjoner om livet og de rundt meg.

Siden da har mennesker stått i sentrum for alt jeg har gjort. Jeg utdannet meg til sykepleier og så til helsesøster, og så fant jeg ut at jeg skulle bli gestaltterapeut. Mange spør meg hvordan jeg orker å sitte å høre på andres problemer, bekymringer og kriser i timesvis. Jeg ser det ikke sånn. Livet byr også på vanskeligheter, livet går opp og ned og sånn er det for alle. Når jeg ser tilbake til da jeg var barn og ungdom og satt hjemme på trappa med venner og snakket om livet, så skjønner jeg at jeg har hatt denne interessen for livet, mennesker og relasjoner veldig lenge. Det er dette som gir meg mening, det er dette jeg liker å gjøre, dette er min «passion».

Så 7.november er virkelig en merkedag for meg. Da møtte jeg min første klient som gestaltterapeut. Denne gangen handlet det også om livet, mennesker og relasjoner, men nå var trappa byttet ut med to gode stoler.

Helt til slutt vil jeg ønske deg et stort VELKOMMEN til min nye nettside! Jeg håper du liker den og gjør du det blir jeg veldig glad for om du deler den. Legg også gjerne igjen en kommentar.

Ønsker deg en riktig god ny uke!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s