self love ♡

28810131_10156094660086550_2117761678_o

SELF LOVE ♡
I terapirommet hos meg er dette mer og mer et tema. Jeg møter mange som har en indre dialog som for det meste er kritisk, dømmende, slem og kjeftete, og disse har en måte å tenke og snakke til og om seg selv på som de ikke ville sagt til en venninne eller en ukjent på gata engang. Hva ville du sagt til en som alltid er med deg og som ber deg om å ta deg sammen når du er trist, som sierdu er sutrete og ikke tåler så mye, som sier du ikke duger og at du ikke bør prøve engang, som sier du er stygg og aldri får til noe, osv. osv.? Hva ville du gjort? Jeg ville bedt vedkommende om å gå og aldri komme tilbake.

Har du tenkt på at du er sammen med deg 24/7 og at det skal du være helt til du dør? Hvordan ser du for deg at et langt liv vil bli hvis den indre dialogen din er negativ, selvkritisk, nedlatende og kjeftete? Tenk å være sammen en som er sånn 24/7!
Det skumle med selvkritikk er at den ofte «går under radaren». Denne måten å være mot seg selv på går på automatikk og mange er ikke klar over det engang og blir både sjokkert og lei seg når de oppdager hva de gjør. Men selv om det er vondt å oppdage selvkritikken er det en viktig start på en ny måte å være med seg selv på som er mer vennlig, raus, kjærlig og snill og som vil gi mer energi, glede og tilfredshet.

Kjenner du deg igjen?
Da har jeg lyst til å dele med deg 3 steg til mer SELF LOVE:
1. bli bevisst hvordan du tenker og snakker til og om deg selv og hvilke ord du bruker, både høyt til andre og i ditt eget hode. All endring starter med å legge merke til og bli bevisst hva som foregår.
2. når du oppdager at du kritiserer deg selv; si «STOPP» høyt eller inne i deg.
3. erstatt selvkritikken med noe hyggelig, trøstende eller oppløftende i stedet. Og hvis det er vanskelig å komme på noe kan du bare si: «STOPP, nå er det nok selvkritikk for nå, jeg gjør så godt jeg kan!»

Det føles kanskje kleint og rart ut i starten og kanskje må du si det flere ganger om dagen, men sånn er det å gjøre noe nytt og etter hvert som du øver deg og gjør mer av dette vil selvkritikken dempes og erstattes med SELF LOVE.
Anbefaler deg å prøve!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s